2014. június 23., hétfő

Vendégként az Esély Centrumban

Az év egy napja az esélyegyenlőség jegyében.

A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület munkatársai meghívott vendégként képviselték az egyesületet az Esély Centrum családi napján.


Az esélyegyenlőség elvét népszerűsítő rendezvényt a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Start Nonprofit Kft és a HVDSZ 2000 szakszervezet szervezte meg. A Családi nap már hagyomány az Esély Centrum területén. Látogatói között nemcsak a fogyatékkal élőket lehetett megtalálni, hanem szép számban az egészségeseket is, akik gyakorolhatták empatikus képességeiket, türelmüket és a másság elfogadását is.

Balogh Zoltánné Adél, az intézmény vezetője, egyesületi elnök 1984-től lelkes, aktív és meghatározó személyisége a mozgássérülteket tömörítő egyesületnek. A családi napot köszöntő beszédében, igazi kedves háziasszonyként gondosan ügyelt arra, hogy ne csak az érintettek, hanem az őket támogató emberek, civilek és cégek is magukénak érezzék a rendezvényt. A szakszervezet képviseletében Vágó Flórián szólt arról, hogy mennyire kivételesen fontos a fogyatékkal élő ember személyes képviselete, érdekérvényesítése és védelme. Szilvási István önkormányzati képviselő a rendezvényt köszöntve hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, illetve azt, hogy a többségi társdalom tagjai el akarják és el is tudják fogadni a fogyatékkal élő, számtalan dologban tehetséges, dolgozni és tenni akaró társaikat.




Közös menetelés, galambröptetés, rendőrkutya bemutató, arcfestés, és egyéb kézműves foglalkozások, sportversenyek, ügyességi vetélkedők, kerekesszékes verseny várta az odalátogatókat, a gyerekek pedig legóztak, csúszdáztak az ugráló sátorban. Nagy volt az érdeklődés a pingpong, a teke iránt, a legtöbben azonban a főzőüstöket állták körül. A felszálló füst és illat már a kora reggeli órákban is jelezte, hogy legnagyobb sikere idén is a főzőversenynek lesz.











 Az időjárás adott jót is, rosszat is, de ez mit sem változtatott a rendezvény sikerességén, hiszen a záporeső sem tántorított el senkit a változatos és izgalmas programoktól. A nap folyamán arra is volt lehetőség, hogy egészséges gyerekek és felnőttek kipróbálják a kerekesszéket, és szembesüljenek azokkal a mindennapi kihívásokkal, amit a mozgáskorlátozott emberek nap, mint nap megélnek.



Sok pillanata volt az egész napot felölelő rendezvénynek, amiből kiderült, hogy támogatókkal és közösségben mindenki számára van esély a teljes életre. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése