2016. április 29., péntek

"Fiatal nők az anyák jogaiért" Köszönet a támogatóknak.

A jogi tanácsadáson résztvevők korábban féltek ügyeik, jogi helyzeteik leírásától, nevesítésétől. Az új, a projekt menedzser által kidolgozott esetnapló bejegyzés és megállapodás minta meghozta a megoldást erre a problémára. A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület és a programot támogató alapítványok, valamint a Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően igen nagy lépést tettek a nők szervezeti fellépése, a társadalmi esélyegyenlőség és az egyenjogúság gyakorlati megvalósítása érdekében.
A projekt résztvevői mindvégi nagyon motiváltak maradtak. A résztvevők megismerkedtek azokkal az intézményekkel, hivatalokkal, ahol jogi ügyeikben önállóan eljárhatnak. A program résztvevői ma már bátrabban intézik ügyeiket, főleg a nők, érdekérvényesítőbbek, magabiztosabbak lettek ügyeik, a család jogi vonatkozású teendőinek intézésében.
 A jogi tanácsadó csoport szakmailag felkészült az ügyfelek fogadására, a jogi esetek esetnaplóba való bejegyzésére és arra is, hogy közvetítő szerepet töltsön be a jogászok, (intézmények, törvényességet végrehajtó szervezetek között) és a tanácsadást igénylő ügyfelek között. 




Megerősödtek abban az elhatározásban, hogy nem járnak el az ügyfél helyet, hanem tanácsokkal, javaslatokkal segítik az ügyfeleket, hogy jogi kérdéseikre, problémáikra megtalálják a megfelelő
megoldásokat. Fejlődött tárgyalási készségük, kommunikációjuk, pozitív hozzáállásuk.
A projekt véget ért, de a műhelymunka és a jogi tanácsadás továbbfolytatódik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése