2020. január 6., hétfő

Családbarát intézkedéseink

 



Elnöki döntések és tájékoztató érvényben lévő családbarát intézkedéseinkről.

Megtapasztalhatod, igényelheted, és facebook közösségi oldalainkon megismerheted, másokkal is megismertetheted:

-        Örömmel és készségesen foglalkoztatunk kisgyermekes családanyákat, számunkra a gyermeknevelés nem kockázati tényező.

-        Keressük a családbarát megoldásokat a rugalmas munkavégzésre. A gyermek betegsége, iskolai szünetei idején dolgozónknak lehetősége van az adott munkanapon belül oda koncentrálni a munkavégzést, ahol számára ez a legjobban megoldható.

-        A családbarát megközelítés része lehet a home office munkavégzés is a bölcsődei munka kivételével, de indokolt estben ideiglenesen ott is. Például családtag megbetegedése, ápolása idején. Ez személyiség függő és komoly fegyelmezettséget és szigorú időbeosztás igénylő megoldás.

-        Munkavállalóink alapvető igénye, hogy a magánélet és a munka világának összekapcsolása sokkal inkább inspiratív együttműködés, mint frusztrációkkal teli kötelesség legyen. Igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy a család szükségletei ne sérüljenek a munkahelyi feladatok miatt (például műszak beosztásnál, szabadnapok biztosításával).

-        Támogató környezetet biztosítunk a gyermekek felügyeletével, táboroztatásával.

-        Szabadságoljuk a munkavállaót, ha családtag gondozására kiadott szabadságra van igénye. Szabadság kiadása a munkavállaló igényeinek figyelembevételével történik. Váratlan családi esemény miatt a munkavállaló elengedése természetes és teljesíthető igény.

-        Folyamatos kapcsolattartásra törekszünk a munkától való távollét alatt betegség, GYES, GYED ideje alatt. Sajátos kompetenciafejlesztést biztosítunk online képzési programokon igény szerint kifejezetten kismamáknak. A munkahelyre való visszaintegrálást segítjük hosszabb távollét után.

-        Szükség esetén személyes/családi tanácsadást biztosítunk pszichológus bevonásával.

-        Családos munkavállalók segítése óvodákról is iskolákról begyűjtött információkkal.

-        Közösségi programokat szervezünk a Nyíregyházi Babaklubban, családi napokon, sportnapokon. A közösségfejlesztés kiemelt, hangsúlyozott része működésünknek.

-        Arra az esetre, ha egy munkatársnak egy napra be kell hoznia a gyermekét a munkahelyre, gyermekfelügyeletet vállalunk.

Nyíregyháza, 2020. január 6.

Valcsák Viktória elnök


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése