2014. december 1., hétfő

Baba- és emberbarát városért! Belvárosi séta videó részletben

Nyíregyházán sok épület van, ahova nem lehet bemenni babakocsival, kerekesszékkel. Egyesületünk kisgyermekes anyukái szerint a babakocsival való közlekedés akadálymentesítés nélkül rémálom. A szülők ölbe veszik, felcipelik a babakocsit, de a mozgásában korlátozott ember is felcipeli kerekesszékét?
Nyíregyháza jelenlegi városvezetése családbarát, pozitív kezdeményezéseket támogató önkormányzati irányítást kommunikál. Ezért bízunk abban, hogy érdemes a városlakóknak szót emelni az emberi méltóságért, esélyegyenlőségért, és a közérdekű cselekvésért. Célunk az esélyegyenlőség elősegítése: Az intézményrendszer akadálymentesítése, a szolgáltatások minőségének javítása, az igénybevevők megfelelő ellátásának megteremtése érdekében.

A kampánnyal szembeni elvárásunk, hogy megkönnyítsük a hétköznapokat. A babakocsival közlekedő, mozgásukban végleg vagy átmenetileg akadályozott emberek és gyermekek életminőségét javítani a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósításával. A figyelem felkeltésével hangsúlyozni kívánjuk, hogy az anyukák, a mozgáskorlátozottak oda mennek be szívesen, ahol közlekedésük megoldott, ezért ez  kihat az adott intézmény működésének minőségére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése