2015. május 27., szerda

Jelentkezőket várunk! Jogi képzés a Gyerecsak Egyesület szervezésében!

A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület új és izgalmasnak ígérkező projektet indít a nőket érintő jogi szolgáltatások terén. A programban különös tekintettel a hátrányos helyzetű családanyák, gyermeküket egyedül nevelő nők, alacsony iskolázottságú anyák esetében próbálunk Nyíregyházán előrelépéseket tenni. A „Fiatal nők az anyák jogaiért” címmel induló kezdeményezés az érdekeltek széleskörű bevonásával GYES-en, GYED-en, GYET-en lévő fiatal anyukákból (jogászokból és nem jogászokból), egy érdekvédelmi, érdekérvényesítő önkéntes csoportot hoz létre, amely az egyesület civil keretein belül önkéntes alapon jogi tanácsadást végez fiatal nőknek, édesanyáknak.

Első körben önkéntes, a téma és szolgáltatás iránt érdeklődő anyukákat, apukákat szeretnénk megszólítani. Úgy gondoljuk, hogy a  „gyerecsakos”, babaklubos fiatal szülők széles palettáját adják a családokban felmerülő kérdéseknek. Ez olyan adottság, amit az egyesület erősségnek, ugyanakkor lehetőségnek is tekint. Eleinte saját szervezetükön, közösségeiken belül akarunk egymásnak segíteni, később pedig akár más civil szervezetek tagjainak is.

A jogi képzésre bárki jelentkezhet, aki szeretne otthon lenni az anyukákat, apukákat, családokat érintő jogi kérdéseket illetően.

A kétnapos képzés gyakorlati példákra, helyzetgyakorlatokra, szituációkra épülő kommunikációs és jogi tréning két tréner együttes irányításával. Időpontjai: 2015. július 4. és  július 11., szombati napokon.

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésedet és várjuk jelentkezésedet az egyesuletgyerecsak@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-618-6583-as telefonszámon!  (Ne gondolkodj túl hosszú ideig, mert csak 20 főt tudnunk a tréningen fogadni!)

Jelentkezési határidő: 2015. június 20.20 óra!

A Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projekt célja az együttműködés, együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tapasztalatok megosztása és jogi problémák megoldása. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal édesanyákat erőszakmentes és támogató, családbarát munkahelyek és település segítse a gyermekvállalásban, anyaságban, valamint a nőiességük boldog és teljes igényű megélésében.


 Legyünk otthon mindannyian a jogi kérdésekben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése