2015. május 22., péntek

Tájékoztató információ-előzetes

szakszervezetté szerveződésünkről, amellyel reméljük olyan mértékben felkeltjük érdeklődésedet, hogy belépési nyilatkozattal, (honlapról letölthető, vagy Tóth-Balogh Nikolettnél, akihez akkor is el kell juttatnod, ha magadnak töltötted le!), majd alakuló taggyűlésen (időpontját köremailben később egyeztetjük!) csatlakozol is a kezdeményezéshez!

A Gyerecsak Egyesület és a Nyíregyházi Babaklub anyukái, valamint Fekete Éva 2015. május 15-én találkoztak a Vasas Szakszervezet vezetőivel, hogy megalakítsák az első nyíregyházi, kizárólag nőket, anyákat tömörítő szakszervezetet azért, hogy ne érhesse hátrányos megkülönböztetés a nőket, anyákat se a társadalmi befogadás, se a munkaerőpiac terén.

Információkat szerezhetsz a www.vasasok.hu honlapról: belépései, tagsági feltételek, előnyök, szolgáltatások az Alapszabály elolvasásával.

Mit kapsz a szerény tagdíjért cserébe? Túl azon, hogy egy megközelítően 27 ezres szervezethez kapcsolódhatsz:

-              Legfontosabb szolgáltatásuk tagjaink számára az érdekvédelem: érdekvédelmi, a-képviseleti tevékenységük széleskörű, olyan területeket ölel fel, mint a foglalkoztatáspolitika, a bér- és jövedelempolitika, az állami- és munkahelyi szociálpolitika, a munkavédelem. Mindannyian jól tudjuk, hogy alapvető érdekünk a meglévő munkahelyünk védelme, a foglalkoztatás biztosítása.

-              Képzés: képzési modulok, a résztvevőket érdeklő témákat is lehet képzést rendelni a Vasas Képzési Irodájától. Képzéseiket elsősorban saját szakértőik tartják, illetve kapcsolatban állnak számos külső szakértővel is, adott téma jeles, elismert tudójával (jogászok, közgazdászok, könyvelők). Képzéseik kiemelt témakörei: munkajog. szakszervezeti jogok, kötelezettségek, munkavédelem, szociális párbeszéd, kommunikáció (önismeret, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, csapatépítés) egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség erősítése.

2015. július 1-4-ig Vasas Nyári Egyetem a Nyíregyházi Főiskola Campusán, Sóstón.

-              Tájékoztatás: újság, hírlevél, honlap

-         Vasas Önsegélyező Pénztár: szerény biztosítás, gondoskodás családi örömök, pl. baba születése, vagy kedvezőtlen életesemények esetére mindössze havi 130.-Ft-ért, ami neked nem kerül plusz pénzedbe, benne van a tagdíjban! A Pénztár az önkéntesség, a függetlenség a kölcsönösség és a szolidaritás alapján jött létre, az Alapszabálya szerinti szolgáltatásokat biztosítja tagjai részére.

Számunka kiemelten fontos lehet a Nőbizottság: a Vasas Szakszervezeti Szövetség Alapszabályának megfelelően, az egyenlő bánásmód, az esélyegyenlőség, de elsősorban a munkavállaló NŐK esélyegyenlőségének alakítására, képviseletére és védelmére létrehozott rétegbizottságként működik. A nők és férfiak közötti esélyegyenlőség biztosítása az Európai Unió egyik legfontosabb politikai célja. A nők és férfiak közötti egyenlő bánásmód biztosítása a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés, azaz a diszkrimináció tilalmát jelenti. Az esélyegyenlőségi politika pedig azt kívánja meg a tagállamoktól, hogy tegyenek lépéseket a nők tényleges egyenjogúsítása érdekében az élet legkülönbözőbb területein. További információ: Toldi Miklósné (HOYA Szemüveglencse Gyártó Magyarország ZRt.) Telefon: +3630/410-1224 e-mail: valeria.toldine@hoy

Szolgáltató partnerek, ahol kedvezményes szolgáltatást kaphatsz: a Vasas Szakszervezeti Szövetség folyamatosan dolgozik azon, hogy tagjai egyre szélesebb palettáról egyre kedvezőbben érhessenek el különböző szolgáltatásokat.

-              VODAFONE ( kedvezményes flotta), CIB Bank, Corvin Hotel – Budapest, Panoráma Üdülő - Aggtelek és a  Hajnal Hotel - Mezőkövesd 10% kedvezmény a Vasas Szakszervezet tagjainak és családtagjaiknak!  Bakony Hotel – Bakonybél, Hajnal Hotel – Zsóry- fürdő, PRAKTIKER, Cirkusz Július 4. szombat 11, 15 és 19 óra

-              Július 5. vasárnap 11 és 15 óra 50 %-os kedvezmény

Ha szükséged van további információkra, segítünk:

egyesuletgyerecsak@gmail.com!

Örömmel és nagy lelkesedéssel várjuk belépési szándékodat jelző nyilatkozatodat, hogy meghívhassunk alakuló gyűlésünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése