2014. augusztus 1., péntek

2014. augusztus 1. - A szoptatás világnapja alkalmából utcai rendezvényre invitálták a családokat

2014. augusztus 1-én Nyíregyháza belvárosában az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából utcai rendezvény szerveztek  9 és 12 óra között. A félnapos program szlogenje A szoptatás több, mint anyatejes táplálás” volt. Az eseményt a szervezők nevében a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatójaCsikós Péterfővédnökként nyitotta meg a szabadságát töltő Dr. Kovács Ferenc polgármester helyett. Kozmáné Balku Mónika védőnő a területi védőnők nevében beszélt az anyatejes táplálás fontosságáról.  majd átadta a terepet aNyíregyházi Babaklub anyukáinak, akik a délelőtt első órájában közreműködői voltak a rendezvénynek a Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület támogatásával. A nagy érdeklődést vonzó programot Szilágyi Edith, az újfehértói (szintén babahordozós) Hancur Hurci Klub vezetője konferálta, aki beszélt a hordozás előnyeiről, fontosságáról és pozitív hatásairól is.


A Nyíregyházi Babaklub anyukái egy hordozós latin táncot mutattak be, SzamBaba elnevezéssel. A táncot Illés-Tőzsér Tünde, a Nyíregyházi Babaklub megbízott klubvezetője tanította be az édesanyáknak.


A táncot nem csupán az anyukák és a hordozóban lévő gyerkőcök élvezték, hiszen csatlakozott hozzájuk az egyik anyuka kislánya is, aki spontán vett részt a tánc bemutatásában, ezáltal még látványosabbá téve a SzamBaba bemutatót.


A tánc után Möbius bemutató következett. A kismama, illetve hordozós ruhákat Szabó-Fige Tímea, a Nyíregyházi Babaklub egyik oszlopos tagja álmodta meg.



A Möbius után a hordozóeszközök bemutatására került sor, a Nyíregyházi Babaklub anyukái segítségével. Az érdeklődők megismerhették a rugalmas és szövött kendőket, a karikás kendőket, a mei tai-okat, a csatosokat, és egy különleges podeagit is.







A bemutató különlegessége, hogy egy kislány is felvonult az édesanyja mellett a saját hordozóeszközével, így a résztvevők megismerhettek egy gyerekeknek tervezett hordozót is.


A hordozóeszköz bemutató 10 órakor ért véget, ezt követően a gyermekeknek lehetőségük volt kipróbálni az ugráló várat, sőt, arcfestést is igénybe lehetett venni.
A felnőtteket szakemberek várták, többek között pszichológus, logopédus, gyermekorvos várta tanácsadó asztalokhoz, de lehetőség volt a babamasszázst is megismerni, illetve a Gyermekmentő Szolgálat is bemutatkozott, sőt, totósorsoláson is részt vehetett az, aki kitöltött egy feladatlapot. Jól érezték magukat kicsik és nagyok egyaránt.
A rendezvény végén a Nyíregyházi Babaklub tagjai egy csoportkép készítésével zárták a délelőttöt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése