2014. október 7., kedd

Kinyitotta "ajtaját” a Nemzetközi Babahordozó Hét nyíregyházi programsorozata



"E földi vándorúton ama bizonyos hamuba sült pogácsa a család. Jó szava, szelleme, védőszentje a mesebeli hősnek. Aki nélküle indul, nagyobb veszedelmek közé kerül, sebezhetőbb minden tekintetben. Némelykor épp legutolsó menedék...A család az, ahol zúzmarás időkben titkon ünnepelhető a titok: Az eggyüvé tartozás tudata. "
(= Sütő András: A megtartó család dícsérete)


E gondolat jegyében köszöntötte és nyitotta meg Kósa Tímea alpolgármester a Nemzetközi Babahordozó Hetet, immáron nem először. Elmondta, hogy öröm számára fiatal szülőkkel, édesanyákkal ünnepelni, mert ez a közösség már bizonyította, hogy az értékek mentén, a gyermekeket tisztelve és szeretve, támogatva működik. 

A rendezvény 6 napját fotókiállítással nyitották meg a Korzó Bevásárlóközpontban B. épületének II. emeletén, ahol továbbra is számítanak a városlakók érdeklődésére.



A város alpolgármestere a „Ki vitte messzebb a hordozóját?” című fotókiállítás megnyitásán kiemelte, hogy a város nővezetőjeként nagyra becsüli azokat a fiatalokat, akik gyermekeikkel hordozókendőben Európa és a világ távoli pontjaira is eljutottak. "Oszd meg a kalandot!” volt a másik fotópályázat címe. A beküldött, kiállított képek babahordozó apukái olyan modellt, példaértékű hozzáállást bizonyítanak, amiről szintén elismerően nyilatkozott Nyíregyháza MJ Város egyik vezetője.

A program ma, kedden 9 órakor a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvárban folytatódik, ahol 5 percenkénti felolvasásra várják a gyermekükért kicsit többet is tenni akaró felnőtteket és közéleti személyiségeket is.

Délután fél háromig a Móricz Zsigmond Könyvtárban az Ölelj át című könyvből egész napos felolvasást tartanak, amiről hangfelvétel is készül vakok és gyengén látók számára. Ezzel és a szombati programmal nyitni szeretnének a város felé, ugyanis a rendezvénysorozat zárásaként szombat délelőtt belvárosi babahordozó sétát is tartanak, amit a Kossuth szobor előtt egy közösen elmondott vers zár le.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése