2015. január 16., péntek

Baba-és emberbarát Nyíregyházáért! - petíció

A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület „Baba és emberbarát városért!” címmel 2014. novemberében kampányt és akciót szervezett azért, hogy a megkülönböztetés és kirekesztés helyett a tolerancia, a társadalmi befogadás és sokszínűség jellemezze városunkat.

Nyíregyházán sok épület van, ahova nem lehet bemenni babakocsival, kerekesszékkel.

Egyesületük kisgyermekes anyukái szerint a babakocsival való közlekedés akadálymentesítés nélkül rémálom. A szülők ölbe veszik, felcipelik a babakocsit, de a mozgásában korlátozott ember is felcipeli kerekesszékét?

Nyíregyháza jelenlegi városvezetése családbarát, pozitív kezdeményezéseket támogató önkormányzati irányítást kommunikál. Ezért is bízunk abban, hogy érdemes a városlakóknak szót emelni az emberi méltóságért, esélyegyenlőségért, és a közérdekű cselekvésért. Célunk az esélyegyenlőség elősegítése: az intézményrendszer akadálymentesítése, a szolgáltatások minőségének javítása, az igénybevevők megfelelő ellátásának megteremtése érdekében.

A kampánnyal szembeni elvárásunk, hogy megkönnyítsük a hétköznapokat. A babakocsival közlekedő, mozgásukban végleg vagy átmenetileg akadályozott emberek és gyermekek életminőségét kívánjuk javítani a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósításával. A figyelem felkeltésével hangsúlyozni kívánjuk, hogy az anyukák, a mozgáskorlátozottak oda mennek be szívesen, ahol közlekedésük megoldott, ezért ez kihat az adott intézmény működésének minőségére.

Az akadálymentesítés közvetetten hozzájárul ahhoz, hogy az érintett intézmények célcsoportjához tartozó speciális és hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportok társadalmi aktivitása, életminősége javuljon, és a helyi közösségben való aktív részvétele növekedjen, megszűnjenek a zavaró tényezők, amelyek alááshatják a kisgyermekes anya, és a mozgásában korlátozott ember önbizalmát.

Bízunk abban, hogy Ön és az Ön irányítása alá tartozó intézményekben presztízs értékű lesz csatlakozni a kezdeményezéshez és a jelenleginél több épület akadálymentesítése történik meg a közeli jövőben.

Egyesületünk tagjai felismerték, hogy a babás, kisgyermekes szülők problémája hasonló a fogyatékkal élőkére, illetve a mozgáskorlátozott, kerekesszékkel közlekedő emberekére.

A Gyerecsak Egyesület „Baba- emberbarát matrica”-t alapított. Ezzel jutalmazzuk azokat az intézményeket, vállalkozásokat, ahol megfelelően és törvényesen járnak el. Bízunk benne, hogy az Ön által képviselt vállalkozás, intézmény is közöttük lesz!

A matricával ellátott helyekről jegyzéket adunk közre és ingyenes online reklámfelületet biztosítunk számukra. Online fórumokat nyitunk, ahol pozitív tapasztalataikat megoszthatják.

Ajánljuk programajánlóinkban (blogokon, közösségi portálokon) ügyintézésre, szolgáltatás vagy vásárlás igénybevételére azokat a közintézményeket, üzleteket, hivatalokat, amelyek matricával rendelkeznek. Bizonyítani szeretnék, hogy összefogással van megoldás, és örömmel üdvözöljük Önt és intézményét, ha velünk tart e kezdeményezésben!

A Baba-emberbarát címet évente kétszer megerősítjük, és ünnepélyesen újakat adományozunk.
A sajtó nyilvánosságát felhasználva kommunikáljuk kampányunk átláthatóságát és azt, hogy civil szervezetként számunkra fontos, hogy erőszakmentes és támogató, baba- és emberbarát település adja meg működésünk hátterét.

Tisztelettel kérjük, hogy csatlakozzon hozzánk és támogassa kampányunk eredményességét!


(Eredeti felhivás: http://gyerecsak.blogspot.hu/2014/11/peticio.html Nyíregyháza, 2014. november 7-én.)                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése