2012. november 28., szerda

2012. évben történt


2012-ben a hagyományos, hetenkénti klubtalálkozóinkon túl, a következő, különleges programokkal vártuk a családokat:

Január
Programunk Egészségnap Abonett kóstolóval, az egészséges táplálkozás jegyében. Már finomabbnál finomabb sandwich, snack, sőt, négercsók is felkerült a palettára.
Ekkor zajlott a januári babák születésnapi bulija is.
Védőnői tanácsadás, hordozási praktikák, hordozóeszközök, mosható pelenkák, forró tea, finomságok várták a klubtagokat.

Február
Hatalmas farsangi mulatság, Ringató foglalkozás, eszem-iszom és profi fotózás várta a családokat.
Február vége pedig már a nagyböjti időszakba esett, így a témánk az egészséges táplálkozás volt, egészséges ételek, méregtelenítés és karcsúsodás.

Március
Sajnos a Jósavárosi Művelődési Ház bezárta kapuit március 1-től, amit nagyon-nagyon sajnáltunk. Szerencsére sikerült új helyszínt találnunk: a Jósavárosi Görög Katolikus Egyházközség közösségi háza tárt karokkal várt bennünket.
Az első klubtalálkozó március 1-én volt, ahol pár héttel később egy kisfiú megtette az első lépéseit.
A hónap közepén a „Korzózz velünk a nagyvilágban!” elnevezésű utazási börzén vettünk részt Nyíregyháza Korzó nevű bevásárlóközpontjában divatbemutató és fotózás keretében, bemutatva a babahordozás sokoldalúságát, ill. praktikusságát, s azt, hogy a kendő nemcsak hétköznapokon, hanem utazás közben is a lehető legjobb választás.

Június

Két érdekes előadást hallhatunk: HIPP termékbemutatót kóstolóval, ajándékokkal, valamint tanácsadás és termékbemutató zajlott a BIODERMA jóvoltából.
Június végén fociőrület lett úrrá rajtunk, sokat tartózkodtunk a parókia mögött a kertben. Még kicsi focikapukat is kaptunk a játékhoz.

Augusztus
Évadzáró-találkozó, bográcsos kőleves főzés az egyik anyuka kertjében.

Október
Az első őszi találkozó témája a Játék és fejlődés volt, ahol pszichológus vezette a beszélgetést.
Egy másik alkalommal hordozókendő különlegességeket csodálhattunk meg. A ritkaságokat egy debreceni gyűjtő hozta el a klubunkba.
Szintén októberben hirdettük meg fotópályázatunkat, a mottója „Körbefonva szeretettel”.
Október 13-14-én csatlakoztunk a Nemzetközi Babahordozó Hét világszerte ismert és népszerű rendezvénysorozatához. Programjaink során a tavalyi évhez hasonlóan a szülők megismerhették a kötődő neveléshez kapcsolódó alapvető információkat és a hozzá kapcsolódó tévhiteket; illetve a babaápolási, gyermekgondozási és gyermekpszichológiai tudnivalókat, valamint a hordozáshoz szükséges, anatómiailag helyes hordozóeszközök használatát. Emellett szórakoztató programok, báb- és zeneelőadás, arcfestés és kézműves foglalkozás is várta a kicsiket és szüleiket.

November
Gyermek elsősegélynyújtó oktatás. Meghívott előadónk Tóth György colt, aki a Nyíregyházi Mentőállomás Állomásvezető mentőtisztje.

December
Terveink szerint a decembert egy Mikulás csalogató klubbal kezdjük, majd december 8-án maga a Mikulás látogat el a klubba. Aznap az egészséges életmód, egészségmegőrzés, alternatív gyógyászat lesz a program, különböző szakemberek látogatnak majd el a klubunkba.
A hónap második felében pedig adventi készülődés, karácsonyi dalok, mézes és egyéb sütemények lesznek a porondon, s ha sikerül, még egy Betlehemes műsor is lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése