2014. január 4., szombat

„Mezőn, réten át a Parasztudvarban” IV.

IV. A megvalósított program fenntarthatósága, tervek a folytatásról.   Birkanyírás májusban.

Arra a közös megállapításra jutottak, szülők és foglalkoztatottak egyaránt,  hogy a kiemelkedő szerepű a tehetségígéretek motivációja szempontjából kiemelkedően fontos a családi környezet támogató hatása, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy a program nem zárult le véglegesen a projekt befejeztével.

Kialakult egy szerves munkakapcsolat a foglalkozásvezetők és a programban közreműködő pszichológus, valamint a szülők között. Facebook csoporton belül, telefonon, valamint személyesen kialakult egy rendszeres konzultáció a szülőkkel az otthoni, családon belüli tehetséggondozásról.

A Nyíregyházi Babaklubban folytatják a kézműves foglalkozásokat és az élmények feldolgozását. Igény alapján elkezdődött az e projektben felmerül témák beillesztése a klub programjába. Várhatóan gyakoriak lesznek a projekt témájához illeszkedő ismeretterjesztő előadások, beszélgetések kisgyermekes családokkal.

Az ibrányi fogadó intézmény, Kaponyás László, gazdálkodó családja révén felajánlotta, hogy 2014 májusában a résztvevő gyerekeik és szüleik részt vehetnek egy birkanyíráson, ami után gyapjúfeldolgozás, nemezelés, baba és apróbb tárgyak készítése folytatása lehet mind annak, amit e projektben elkezdődött.


































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése