2015. április 14., kedd

Családbarát szemlélet, munka-magánélet egyensúly Konferencia a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szervezésében a Magyar Tudományos Akadémián 6.

Utána Gesztes Olympia átadta a vándorbölcsőt. Vetített képeket a közösségekről, akik megnyerték a vándorbölcsőt. Az öt bölcső az ország különböző pontjára került, hogy  hozzájáruljon a családbarát szemlélet elterjesztéséhez, és a Kopp Mária által az alapításkor megfogalmazott célokhoz, hogy szülessenek meg a kívánt gyermekek. Nyíregyházáról a Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület, Székesfehérvárról a SZÉNA Egyesület a Családokért, és a Kiskunmajsai Nagycsaládosok Egyesülete is elindíthatja útjára ezeket a szépen faragott bölcsőket, hogy újra és újra kisbabák és családjuk számára okozhasson örömet. A Gyerecsak Egyesület által elnyert vándorbölcsőbe Pákolicz-Kropok Zsanett, személyi edző és Pákolicz Dávid, a Nyíregyháza Spartacus FC játékosa első gyermeke talált otthonra élete első három hónapjára. Kislányuk, Dézi első boldog használója a vándorbölcsőnek, amit a Három Királyfi Három Királylány Mozgalommal kötött megállapodás alapján vett használatba az egyesület. A bölcsők azon túl, hogy újabb és újabb babákat ringathatnak majd, jelképei annak, hogy a gyermekvállalás közös ügy, amelynek felelősségén a fiatalok akár egy közösséggel is osztozhatnak.





Az öt bölcső az ország öt különböző pontjára került népszerűsítve a családbarát szemléletet. Június elejéig újabb családok pályázhatnak a vándorbölcső használatára Nyíregyházán is. Gesztes Olympia beszélt arról is, hogyan köteleződött el a Gyerecsak Egyesület a kötődő nevelés mellett. Ennek azért van nagy jelentősége, mert az öt vándorbölcsőt átvevő közösség közül a nyíregyházi közösség volt egyedül az, ahol kötődő neveléssel nevelik a szülők babáinkat, gyermekeiket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése