2015. április 29., szerda

Új babahordozó klubok a megyében

A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület az Új Széchenyi Terv keretében 6, 4 millió Ft összegű támogatást valósított meg.

A projekt keretein belül az egyesületnek két új munkahelyet sikerült megteremtenie, amelynek köszönhetően három új babaklub alakult a megyében (Nyíregyházi Babaváró Klub, Hancur Hurci Babaklub Újfehértó, Kisvárdai Babaklub).  Az év folyamán ketten ,,Babahordozási tanácsadó” végzettséget is szereztek.

A projekt az Európai Unió és a Magyarország megújul program támogatásával valósult meg, amelynek fő kedvezményezettje a Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület. A ,,Babaklub, non-profit közösségi programok szervezése Nyíregyházán” címmel megvalósított projekt azonosító száma: TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0484, amelynek köszönhetően az egyesület 2014 februárjától 2015 június végéig támogatást kapott, amelynek köszönhetően szakmailag, szervezetileg komoly eredményeket ért el.


A projekt hozzáadott értéke, hogy az egyesület, mint közösség megerősödött, és az év folyamán több olyan programot is megvalósított, amelyek nyilvánosak és elérhetőek voltak a város lakosai számára is. (Pl. Anyák napja a Kossuth téren, Anyatejes táplálás világnapja a Kossuth téren, Nemzetközi Babahordozó Hét.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése