2015. április 9., csütörtök

Családbarát szemlélet, munka-magánélet egyensúly Konferencia a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szervezésében a Magyar Tudományos Akadémián 5.

A konferencián két szekció is dolgozott. „Láthatatlan munka – az otthon végzett munka értéke, jelentősége -, hogyan tehetjük elismertebbé ezt a tevékenységet?”Az egyik arról a  láthatatlan munkáról szólt, amely főként a nők, asszonyok sajátja a háztartásban, a mindennapi életben, amibe olykor már az is beletartozik, hogy sokszor már az ajtón kívülre is nehéz kerülni babakocsival egy anyukának. Egy csomó dolog van, ami nem támogatja meg az anyák szerepét.


„Mit tehet a munkaadó a munkamagánélet összeegyeztetéséért?”  kerekasztal beszélgetés: Herjeczki Kornél, Harmat Kiadó, Kazár Natália, Fundamenta, Lerf Andrea ,Coaching Team, Márta Bettina, Arkon, Révész Bálint, K&H Bank, Ternovszky Csilla, Prolabora, moderátor Németh Judit, mtd Tanácsadói Közösség. Ez szintén nagyon érdekes beszélgetés volt. A munka-magánélet egyensúlyának megtartására közismert személyek megoldásait ismerhették meg a résztvevők. A kerekasztal beszélgetés közszereplői voltak: Tomka János és Tomkáné Zsáry Anikó (ők a Házasság hete 2015 arcai), valamint Rudolf Péter és felesége Nagy-Kálózy Eszter színművészek.Moderátor: Keresztes Ilona, Kossuth Rádió szerkesztő, műsorvezető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése